قوانین آسیب‌زا و جرم‌زا باید بازخوانی و اصلاح شود

قوانین آسیب‌زا و جرم‌زا باید بازخوانی و اصلاح شود

/اجلاس حقوق زنان در فرآیند عدالت قضایی/
گرمارودی:
قوانین آسیب‌زا و جرم‌زا باید بازخوانی و اصلاح شود

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران

یک مدرس دانشگاه با تاکید بر بازتعریف جرایم علیه زنان در حوزه‌ خانواده اظهار کرد: با ریشه‌یابی آسیب‌های اجتماعی و وضع قوانین روزآمد باید حمایت مناسبی از زنان صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار حقوقی ایسنا، دکتر هما داوودی گرمارودی در دومین روز از اجلاس حقوق زنان در فرآیند عدالت قضایی درباره حمایت کیفری از زنان سخن گفت و اظهار کرد: اگرچه زن و مرد در طبیعت خود دارای تفاوت‌اند؛ اما تفاوت طبیعی نمی‌تواند دلیل تفاوت در حقوق انسانی باشد. باید با رعایت حقوق انسانی انسان، زمینه را برای حیات معقول هر دو جنس فراهم آورد و تغییر جایگاه اجتماعی زنان را به عنوان یک واقعیت پذیرفت.

وی با اشاره به سطوح مختلف حمایت کیفری از زنان بر حمایت پیشگیرانه و تقنینی تاکید کرد و گفت: پیشگیری از بزه‌دیدگی مستلزم اتخاذ سیاست‌های اجتماعی است. باید تدابیر لازم برای خنثی کردن وضعیت‌های ماقبل جنایی اتخاذ شود. باز کردن چتر تامین و رفاه اجتماعی برای زنان بی‌سرپرست می‌تواند اقدام حمایتی موثری در این راستا باشد.

داوودی درباره حمایت تقنینی اظهار کرد: در قلمرو حمایت ماهوی حمایت از زنان مستلزم قوانین ماهوی است. قوانین ماهوی مربوط به زنان و خانواده باید به نحو مستمر مورد آسیب‌شناسی قرار بگیرد. قوانین آسیب‌زا و جرم‌زا بازخوانی و اصلاح شود.

وی به مواردی از دخالت دولت در حوزه‌ی قواعد خانواده اشاره کرد و گفت: تغییر قانون حضانت فرزندان و حق برخورداری زنان از تامین اجتماعی از جمله این موارد است.

وی افزود: تدوین آیین دادرسی خانواده در زمینه اختصاصات آن می‌تواند به تضمین حقوق زنان در فرآیند عدالت قضایی منجر شود.

وی در پایان بر اصلاح قوانین ماهوی و قوانین شکلی تضمین کننده این حقوق تاکید کرد.

در ادامه این اجلاس سرور قارونی، مدیر انجمن زنان بحرین و توسعه‌ی انسانی با اشاره به وضعیت ورود زنان به دادگاه‌های بحرین گفت:‌ وقتی خانم‌ها وارد دادگاه می‌شوند در موقعیت ضعیف قرار دارند. پیش فرض این است که زن خلافکار است و اصولا زن به عنوان یک گناهکار دیده می‌شود.

قارونی با اشاره به آیات متعددی از قرآن بر انسانیت زنان از منظر قرآن تاکید کرد و از وجود تبعیض‌هایی که در مورد زنان در دادگاه‌های بحرین وجود دارد، انتقاد کرد.

وی با اشاره به پیشرفت‌های قانون خانواده در بحرین اظهار کرد: مخالفان این قانون به طور غیرمستقیم می‌گویند قانون خانواده زن را آسی می‌کند و بر خلاف اسلام است.