ریشه‌های فردی و اجتماعی کودک‌ آزاری

ریشه‌های فردی و اجتماعی کودک‌ آزاری

کودک‌آزاری فعل یا ترک فعلی است که به کودک صدمه وارد کند و این صدمه جبران ناپذیر باشد . کودک‌آزاری شامل طیف وسیعی می‌شود اما متاسفانه در کشور ما فقط بعد جسمانی کودک‌آزاری مورد توجه قرار می‌گیرد. در تعریف بین‌المللی کودک‌آزاری برخورد‌های آزاردهنده عاطفی، سوءاستفاده‌های جنسی و حتی سوءاستفاده‌های اقتصادی، فشار زیاد برای درس خواندن یا محروم کردن کودک از تحصیل نیز کودک‌آزاری محسوب می‌شود.

اگر بخواهیم آنچه در کشور ما کودک آزاری محسوب می‌شود یعنی آزار جسمی ‌کودک را بررسی کنیم باید بگوییم علت کودک‌آزاری دو مساله است. یکی دلایل فردی است یعنی این‌که افراد به دلیل مشکلات شخصیتی و فردی که به آن مبتلا هستند کودک‌آزاری می‌کنند و یکی دلایل اجتماعی. در توضیح دلایل فردی باید توجه داشت افرادی که کودکی را مورد ازار قرار می‌دهند اشخاصی روان‌پریش هستند که تکانش و عصبیت زیادی دارند و کنترل لازم بر رفتارهای خود ندارند.

این افراد ضد اجتماعی هستند و با محیط اطراف خود درگیری‌های زیادی دارند. این افراد خود در کودکی مورد آزار قرار گرفته‌اند و کمکی هم به آنها نشده است. دسته دیگر معتادان هستند. این افراد طیف بزرگی از کودک‌آزاران را تشکیل می‌دهند و متاسفانه اغلب هم پدر یا مادر کودک هستند. بجز دلایل فردی دلایل اجتماعی نیز در کودک‌آزاری وجود دارد. این دلایل اجتماعی شامل طلاق، فقر و عدم حمایت از زنانی است که به هر دلیل از شوهران خود جدا می‌شوند.

متاسفانه در کلان شهر‌های ما از هر سه ازدواج یکی به طلاق منجر می‌شود و هیچ حمایت مادی و معنوی از افراد چه زن و چه مرد انجام نمی‌گیرد و همچنین به این افراد خدمات مشاوره‌ای برای ازدواج مجدد داده نمی‌شود. بحث مشکلات اقتصادی هم بسیار روشن و واضح است و متاسفانه واقعیت است و اگر این معضل حل نشود بسیاری از مشکلات اجتماعی ما برطرف نخواهد شد، چرا که فقر مادر همه فسادها و نابرابری‌هاست.

 برگرفته از سایت دفتر وطالعات وتحقیقات زنان