مفاسد اقتصادی و راههای مقابله با آن
18 مهر 1388 ساعت 16:21
آشنایی با مفاسد و جرایم اقتصادی و قوانینی که برای آن در نظر گرفته شده، موضوع کتاب «حقوق کیفری اقتصادی» است که نگارش آن توسط محمدرضا ساکی پایان یافته است. وی معتقد است با خواندن این اثر میتوان با آن چه که «مفاسد اقتصادی» خوانده میشوند، آشنا شد.
محمدرضا ساکی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اثر خود را جزو آثار حقوق جزا و جرمشناسی دانست و گفت: متأسفانه در زمینه حقوق کیفری اقتصادی با کمبود آثار تألیفی روبهروییم، آثاری که در گسترش آگاهیهای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری حقوق و همچنین قضاتی که به جرایم اقتصادی رسیدگی میکنند، مفید واقع شوند.
وی به بررسی علل و عوامل ایجاد جرایم و مفاسد اقتصادی در کتاب خود اشاره کرد و گفت: همواره در نگارش کتابها کوشیدهام با نگاهی همه جانبه به موضوعات بنگرم، به همین دلیل در نوشتن این اثر علاوه بر علل وقوع جرایم اقتصادی، کمبودهای و خلأهای قانونی در این باره را نیز بررسی کردهام.
نویسنده کتاب «آشنایی با جرم پولشویی» به برخی کاستیهای قانونی درباره جرایم اقتصادی اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در قوانین کشورمان برای جرمی نظیر «رانتخواری» که عامل بسیاری از مفاسد اقتصادی است، قانونی در نظر گرفته نشده است. همچنین برای جرم «فرار از مالیات» نیز قانونی وجود ندارد و تنها محدودیت برای بدهکاران مالیاتی ممنوعالخروج بودن آنها از کشور است.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد با بیان این که «مقرراتی که در این کتاب به آنها اشاره شده، مطابق استانداردهای جهانی است» گفت: گاهی در قوانین کشورمان با قانونهای مجمل با تعریفی ناکامل درباره جرایم اقتصادی مواجهیم که تمامی این عوامل نشان دهنده کمبود توجهات به این موضوع است.
انتشار کتاب «حقوق کیفری اقتصادی» را انتشارات جنگل بر عهده دارد.
به نقل ازسایت خبرگزاری کتاب ایران
دیدگاه خودتان را ارسال کنید