نیروی انتظامی خودروهای فاقد طرح ترافیک وارده به محدوده طرح را، نباید قفل بزند

نیروی انتظامی خودروهای فاقد طرح ترافیک وارده به محدوده طرح را، نباید قفل بزند

کمیسیون حقوقی تصویب کرد:
نیروی انتظامی خودروهای فاقد طرح ترافیک وارده به محدوده طرح را، نباید قفل بزند
حداقل جریمه رانندگی به 3000 تومان افزایش می‌یابد

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به تصویب موادی از لایحه‌ی نحوه‌ رسیدگی به تخلفات و اخذ جرایم مربوط به امور حمل و نقل و عبور و مرور در جلسه امروز کمیسیون گفت: به موجب تصویب ماده‌ی 20 این قانون، تردد وسایل نقلیه در محدوده‌ی طرح ترافیک ممنوع است و نیروی انتظامی موظف به جلوگیری از ورود وسایل نقلیه فاقد مجوز ورود می‌باشد. به گونه‌ای که در صورت ورود، علاوه بر جریمه، با راهنمایی ماموران نیروی انتظامی از محدوده‌ی طرح خارج می‌شود. البته در صورت عدم خروج این وسیله نقلیه از محدوده‌ی طرح، مجددا جریمه می‌شود.

امین‌حسین رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این مطلب که در این جلسه سه ماده‌ی دیگر این لایحه تصویب شد، اظهار کرد: در حال حاضر نیروی انتظامی ماشین‌هایی که وارد محدوده‌ی طرح ترافیک می‌شوند را قفل می‌زند که نارضایتی بین مردم ایجاد کرده است. مطمئنا با تصویب این ماده، تنها نیروی انتظامی موظف به جریمه و هدایت کردن این وسیله نقلیه به بیرون از محدوده‌ی طرح است و نباید به ماشین‌ها قفل بزند.

وی به توضیح ماده‌ی بعدی مصوبه این لایحه پرداخت و توضیح داد: در این ماده مصوب شد که قوانین و مقررات حمل و نقل در روابط با دارندگان موتور سیکلت نیز رعایت شود. بر این اساس علاوه بر جریمه راننده‌ی موتور سیکلتی که برخی از تخلفات همچون حرکت نمایشی، عدم استفاده از کلاه ایمنی و ... مرتکب شده است، این موتورسیکلت حداکثر یک هفته توقیف می‌شود و در صورت تکرار این مدت توقیف به یک ماه افزایش می‌یابد.

نماینده‌ی مردم ملایر در خانه‌ی ملت، ادامه داد: مطابق با قانون قبلی این موتورسیکلت‌ها شش ماه توقیف می‌شد که این امر موجب تراکم بسیار موتورسیکلت‌ها در پارکینگ‌های انتظامی، شهرداری و خصوصی می‌شود. در این شرایط به دلیل بالا بودن هزینه‌ی پارکینگ مردم برای ترخیص موتورشان اقدام نمی‌کنند و این موضوع مشکلاتی را برای نیروی انتظامی ایجاد کرده است. علاوه بر این دیگر این جریمه، بازدارندگی لازم را ندارد. بنابراین به موجب این قانون توقیف حداقل یک هفته‌ای و در صورت تکرار حداکثر یک ماه در نظر گرفته شد.

وی هم‌چنین در توضیح ماده‌ی دیگر تصویب شده مربوط به لایحه‌ی نحوه‌ی رسیدگی به تخلفات و اخذ جرایم مربوط به امور حمل و نقل، گفت: قبلا میزان جریمه تخلفات رانندگی حداقل هزار تومان و حداکثر 35 هزار تومان بود، اما در این جلسه تصویب شد که حداقل جریمه به سه هزار تومان افزایش یابد و میزان حداکثر همان مبلغ قبلی باقی ماند. هم‌چنین مقرر شد به پیشنهاد وزارتخانه‌های کشور، راه و ترابری، دادگستری و هیات رییسه‌ی کمیسیون با توجه به تورم، این میزان هر سه سال یکبار تغییر کند.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، گفت: در جلسه امروز این کمیسیون هم‌چنین لوایح موافقتنامه‌ی قضایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و ایران و قطر تصویب شد.

رحیمی افزود: در این جلسه‌ی لایحه‌ی موافقتنامه‌ی انتقال محکومان به حبس، موافقتنامه‌ی همکاری قضایی و موافقتنامه استرداد مجرمان بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و لایحه‌ی موافقتنامه‌ی استرداد مجرمان و انتقال محکومان به حبس بین جمهوری اسلامی و قطر تصویب شد.

وی ادامه داد: این لوایح موافقتنامه به خصوص لایحه‌ی انتقال محکومان به حبس لایحه‌ی مهمی است، چرا که برخی از اتباع ایرانی در کشورهای قطر و افغانستان مرتکب جرایمی شده و زندانی هستند که خانواده‌های آنها برای ملاقات آنها دچار مشکلاتی شده‌اند؛ محکومان حبس در این کشورها در صورت نهایی شدن این لوایح در مجلس به ایران منتقل می‌شوند و مشکلات خانواده‌های آنها کمتر می‌شود.