کتاب «نقش دادستان در صیانت از حقوق عامه» جایگاه و وظایف این مقام قضایی را به عنوان مدعیالعموم و مظهر اقتدار قضایی حاکمیت، بررسی میکند.
به گزارش خبرگزرای کتاب ایران(ایبنا)، این اثر با موضوع نهادینهسازی عدالت در جامعه، «مصادیق حق» در جامعه بشری، بازوی قدرتمند صیانت از حق و عدل حاکمیت را معرفی و برای کارآمدسازی و توانمندسازی آنها توصیههایی را ارایه میکند.
بر اساس آموزههای این کتاب، تعهد به حقوق فرد و جامعه به عنوان یکی از مهمترین ملاکهای ارزیابی نظامهای حاکمیتی به شمار میآید و به رسمیت شناختن حقوق بشر و التزام قدرت به پاسداشت حقوق ملت، ویژگی بنیادی حکمرانی مطلوب و از امتیازات قدرتهای صالح است.
حاکمیت، نه تنها متعرض حقوق و آزادیهای عمومی نیست، بلکه باید موانع موجود در راه تحقق حقوق بشر و آزادیهای عمومی را از میان بردارد و با متخلفان و متعرضان، مطابق ضوابط و مقررات مربوطه برخورد کند.
به اعتقاد نویسنده این نوشتار، «دادستان»، مسندنشین جایگاه مدعیالعمومی یا به معنای امروزی، مقام مقتدر حوزه عمومی، مظهر اقتدار قضایی حاکمیت و احیاگر حقوق عامه است، بحث درباره چرایی و چگونگی انجام این رسالت، موضوعی است که در خلال این کتاب تحلیل میشود. علاوه بر رویکرد توصیفی و مطالعات موردی، روش تحلیلی و قیاسی و گاهی انتقادی نیز در این اثر به کار گرفته شدهاند.
نخستین چاپ «نقش دادستان در صیانت از حقوق عامه» به قلم محمدصالح نقرهکار در شمارگان2000 نسخه، 258 صفحه و بهای 40000 ریال از سوی انتشارات جاودانه منتشر شده است. |