انگلیس چک را از سیستم مالی حذف می‌کند

هیئت مرکزی بانک‌های انگلیس تصمیم گرفته است تا سال 2018 میلادی برگه‌های چک را از نظام پولی این کشور حذف کند. به گزارش ایسنا، در حالی که بسیاری از انگلیسی‌ها هنوز چک را به پرداخت‌های الکترونیکی و کارت‌های اعتباری پلاستیکی ترجیح می‌دهند، رئیس هیئت مرکزی بانک‌های انگلیس گفته است که تا سال 2018 دیگر کسی از برگه‌های چک برای پرداخت استفاده نخواهد کرد. بسیاری از موسسات، شرکت‌ها و حتی فروشگاه‌ها و پمپ‌بنزین‌ها مدت‌هاست که نه چک پرداخت و نه دریافت می‌کنند. از آن روزها که مشتری‌ها دوست داشتند مبلغ پرداختی را چک بکشند و امضای خود را پای برگه بگذارند، مدت‌ها گذشته است. به همین دلیل قرار است پس از 3 قرن چک از نظام پولی انگلیس حذف شود.

در سال‌های ابتدایی قرن هفدهم میلادی، استفاده از چک به جای اسکناس رفته‌رفته تبدیل به روشی متداول برای پرداخت پول شد. یکی از نخستین چک‌های باقی‌مانده از آن زمان در سال 1659 امضا شده است. در آن دوران به دلیل سهولت استفاده از یک برگه به جای یک کیسه سکه یا یک دسته اسکناس، برگه‌های چک جای خود را به‌سرعت در نظام پولی انگلیس بازکردند. در سال 1717 بود که نخستین بانک‌های انگلیسی برگه‌های نشان‌دار چک را در اختیار مشتریان ثروتمند خود قرار دادند. حدود 100 سال بعد و در سال 1830 نخستین دفترچه‌چک راهی بازار شد. موفقیت این روش پرداخت پول، بانکداران را به گسترش آن ترغیب کرد.

از سال 1920 بانک‌ها شروع به انتشار دفترچه‌های چک با آرم مخصوص بانک کردند. تمام مشتریانی که حساب بانکی داشتند می‌توانستند دفترچه چک درخواست کنند و از مزایای پرداخت چک به جای پول نقد بهرمند شوند. 70 سال پس از این تاریخ دوران طلایی بازار چک و چک‌کشیدن بود. به گزارش 'دویچه وله'، سال 1990 میلادی در انگلیس محبوبیت برگه‌های چک به اوج خود رسید. در هر روز این سال، 11 میلیون برگه چک امضا شده در بازارهای پولی انگلیس رد وبدل می‌شد. این آمار هر چند که در سال 2009؛ آخرین سال از نخستین دهه قرن بیست‌ویکم به حدود 4 میلیون رسید؛ اما هنوز هم رقم قابل توجهی است؛ یعنی هر انگلیسی در طول سال 12 بار چک می‌کشد. گردش هر برگه چک در نظام پولی انگلیس‌حدود یک پوند هزینه برمی‌دارد.

در نتیجه جای تعجب ندارد که بانک‌های انگلیس تصمیم گرفته‌اند برگه‌های چک را حذف و صدها میلیون پوند صرفه‌جویی کنند. در عوض کارت‌های پلاستیکی اعتباری و پرداخت‌های الکترونیکی که سال گذشته جای خود را باز کردند، بسیار کم‌هزینه‌تر و سریع‌ترند. این تصمیم به معنای هماهنگی بیشتر با قرن بیست‌ویکم است. اگرچه این روزها کمتر فروشگاه و حتی مغازه‌ای است که کارت اعتباری قبول نکند؛ اما کم نیستند مشتریانی که به هیچ‌وجه دوست ندارند با کارت اعتباری پول پرداخت نمایند. مخالفان طرح حذف چک از نظام بانکی انگلیس که به برگه‌های چک بیشتر از روش پرداخت الکترونیکی اعتماد دارند می‌گویند نمی‌توان انتظار داشت که همه به پرداخت پول با تلفن دستی‌شان عادت کنند.


نشریه ماوی


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/1284/انگلیس-چک-را-از-سیستم-مالی-حذف-می‌کند/