نویسنده کتاب «مبانی و قلمرو اصل صحت در معاملات» انگیزهاش از نگارش این اثر را کاربرد فراوان اصل صحت در دادگاهها و جلوگیری از بروز اختلافات میان افراد ناشی از عدم توجه به زوایای اجرای این اصل برشمرد.
عزیزالله فهیمی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره اصل صحت در معاملات گفت: پس از انجام معاملهای بین خریدار و فروشنده ممکن است یکی از طرفین در صحت معامله شک کند، به این معنا که آیا معامله انجام گرفته صحیح است یا خیر.
وی افزود: در صورت بروز این وضعیت، به اصلی با عنوان صحت یا درستی در معاملات رجوع و با استناد به آن حکم به درستی معامله داده میشود. این اثر «اصل صحت در معاملات» را در دو بخش شرح میدهد. بخش نخست مفاهیم و کلیات مربوط به اصل، قاعده، اماره و اصطلاح «صحت در معاملات» را تبیین میکند.
نویسنده کتاب «بررسی تطبیقی ارث اقلیتهای دینی در حقوق اسلام و ایران» ادامه داد: بخش دوم این کتاب موارد اجرای این اصل در معاملات را بررسی میکند و بر این اساس امکان جاری شدن آن را در عقود و ایقاعات و همچنین عقود جدید از نظر میگذراند.
فهیمی این اثر را از نخستین کتابهایی دانست که به این موضوع پرداخته است و گفت: این اثر، اصل صحت در معاملات را از دو دیدگاه فقه و حقوق نقد و ارزیابی کرده است.
استاد حوزه علمیه قم به انگیزهاش از نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: کاربرد فراوان اصل صحت در دادگاهها، بروز اختلاف میان مردم و عدم توجه به زوایای اجرای این اصل انگیزههای اصلیام برای نگارش این اثر به شمار میآیند.
فهیمی که دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه امام صادق(ع) و دکترای فقه و اصول از حوزه علمیه قم را داراست، این کتاب را رساله دکتریاش در رشته فقه و اصول حوزه علمیه قم معرفی کرد و گفت: مدت کوتاهی است این کتاب از سوی انتشارات دانشگاه قم منتشر شده است.
خبرگزاری کتاب ایران |