به گفته نویسنده کتاب «یادداشتهای محکمه» این کتاب بیانگر نکاتی است که یک قاضی یا وکیل در عمل به دانستن آنها نیازمند است. وی پس از گذشت یک دهه از اشتغال به وکالت، وجود پرسشهای بیشمار در ابتدای دوره کارآموزی را انگیزهای برای نوشتن این کتاب ذکر کرد.
سیدمحمدرضا حسینی، نویسنده این اثر، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتابش را متعلق به حوزه آیین دادرسی مدنی برشمرد و آن را حاوی شیوههای طرح و دفاع از دعاوی مدنی برای آموزش قضات و وکلا دانست.
وی گفت: این نوشتار همچنین نکات کاربردی دعاوی را ضمن لحاظ کردن مسایل علمی، برای خواننده تشریح کرده است. میتوان گفت یک قاضی یا وکیل آن چه در عمل نیازمند دانستن آن است را میتواند به صورت مفصل در این کتاب بیابد.
به گفته حسینی، وی در این نوشتار تنها به بیان نظرات شخصی در کتابش بسنده نکرده است و در هر موضوع با چند تن از کارشناسان زبده که اکثر آنها از مستشاران دیوان عالی کشور به شمار میآیند، مشورت کرده، نظر آنان را نیز در تثبیت آرای خود و اطمینان خواننده از مطالب کتاب خواستار شده است.
حسینی که سابقه 10 ساله در حرفه وکالت دارد، درباره انگیزهاش از نوشتن چنین کتابی گفت: این انگیزه پس از اخذ پروانه کارآموزی به ذهنم خطور کرد. در آن زمان تشنه یادگیری مسایل عملی حرفهام بودم، اما کتاب چندانی در این باره یافت نمیشد.
وی افزود: تعداد بسیار کم کتابهای این حوزه نه تنها پاسخگوی سوالاتم نبودند، بلکه پرسشهای بیشتری نیز در ذهنم ایجاد کرده، بر تشنگیام افزودند. به همین دلیل پس از گذشت نزدیک به یک دهه از اشتغالم به حرفه وکالت، با بررسی پروندهها، مصاحبهها و سخنرانیها به فیشبرداری پرداختم و اقدام به تدوین دفاتری با عنوان «یادداشتهای محکمه» کردم.
حسینی خاطرنشان کرد: اکنون پس از گذشت دو سال از انتشار دفتر نخست این مجموعه، دفتر دوم آن نیز از سوی انتشارات مجد منتشر شده است.
به نقل از سایت خبرگزاری کتاب ایران |