چاپ نخست کتاب بررسی توصیفی جرم «خیانت در امانت» اثر محمدرضا ساکی منتشر و روانه بازار نشر شد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب بررسی توصیفی جرم خیانت در امانت، اثری جامع برای مراجع قضایی به پروندههای مرتبط با انواع جرایم خیانت در امانت است.
نویسنده در مقدمه این کتاب آورده است: «خیانت در امانت تنها یک رذیله اخلاقی و رفتار ناپسند محسوب نمیشود، بلکه از آنچنان قبح اجتماعی برخوردار است که اغلب جوامع بشری با آن برخورد کیفری نموده و مرتکب آن را مستحق مجازات میدانند، زیرا برخلاف سایر جرایم علیه اموال و مالکیت، خائن در امانت از اعتماد دیگران سوء استفاده میکند و موجب رواج بیاعتمادی در جامعه میشود. به همین دلیل است که قبح اجتماعی این رفتار زشت از قبح اخلاقی آن جدیتر است و در حقوق کیفری همواره به عنوان یک جرم محسوب شده و قانونگذاران نیز در جرمانگاری آن شبههای نداشتهاند.»
ضرورت تالیف این اثر، راهگشایی برای مراجع قضایی به پروندههای مرتبط است، زیرا این رفتار ضداخلاقی در زمره جرایم علیه اموال و مالکیت محسوب میشود و شابهات آن با برخی جرایم دیگر در مقام تطبیق عنوان مجرمانه گاه دشوار میشود و قضات و کارشناسان حقوقی را با اختلاف نظر مواجه میکند. شاهد این مدعا نیز صدور آرای وحدت رویه قضایی متعدد از هیأت عمومی دیوان عالی کشور و نظریات مشورتی فراوان از ناحیه اداره حقوقی و دادگستری و مانند آن است.
نویسنده در بخشی از کتاب خود آورده: «ضرورت آشنایی دستاندرکاران امر قضا با موضوعات حقوقی و اشراف آنها به جنبههای علمی و کاربردی هر موضوع، یکی از دغدغههای جدی است که همه متولیان امر در فکر آن هستند و در این راه قدم برمیدارند. در این تحقیق سعی شده است که به جرم خیانت در امانت به صورت جامع نگریسته شود و ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد.»
کتاب «خیانت در امانت» در شش فصل گردآوری شده که فصل نخست آن مباحث کلی و تاریخچه جرم خیانت در امانت را عنوان میکند و امکان تطبیق حقوق داخلی با حقوق خارجی را فارهم میآورد و نیز جایگاه این جرم را از دیدگاه موازین فقهی و حقوق کشورهای فرانسه و انگلیس به عنوان نمایندگان دو مکتب حقوقی بزرگ دنیا یعنی رومی ـ ژرمنی در این فصل مورد بررسی قرار میدهد.
در فصل دوم عناصر تشکیل دهنده جرم خیانت در امانت به تفصیل مورد بررسی قرار گرفتهاند. در تبیین مطالب این فصل از روش مرسوم دانشگاهی استفاده شده و مهمترین جنبههای نظری در آن گنجانده شده.
در فصل سوم صور خاص جرم خیانت در امانت و در فصل چهارم هم جرایم در حکم خیانت در امانت مطرح شدهاند که در راستای تکمیل مباحث فصل سوم محسوب میشوند.
فصل پنجم مباحث مجازات این جرم مطرح میکند که بیانگر ضمانت اجرای کیفری برای پیشگیری از ارتکاب این جرم و نحوه خسارت زیان دیده و جامعه است.
فصل ششم برای آشنایی مخاطب با نمونههای کاربردی جرم خیانت در امانت و آرای صادره از دادگاهها اختصاص یافته و در این فصل تحلیل حقوقی آرای مورد توجه قرار گرفته تا خوانندگان کتاب، جنبههای نظری را با جنبههای عملی تلفیق و قضاوت بهتری در موارد مشابه داشته باشند.
چاپ نخست کتاب بررسی توصیفی جرم «خیانت در امانت» اثر «محمد رضا ساکی» در شمارگان 4000 جلد به قیمت27000 ریال از سوی نشر راه نوین منتشر و روانه بازار نشر شد. |