مجلس شورای اسلامی به موسسات حقوقی دارای مجوز از کانون وکلا یا قوه قضاییه اجازه داد تا از خدمات فارغالتحصیلان رشته حقوق بعد از طی دوره یکساله کارآموزی استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مجلس شورای اسلامی در جلسه عصر امروز - دوشنبه - خود و در جریان بررسی جزییات لایحه برنامه پنج توسعه در ماده 187 مکرر به موسسات حقوقی دارای مجوز از کانون وکلای دادگستری یا قوه قضاییه اجازه داده تا از خدمات فارغالتحصیلان رشته حقوق بعد از طی دوره یکساله کارآموزی در موسسات مذکور به عنوان نماینده حقوقی موضوع ماده (32) قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی برای طرح پیگیری دعاوی و سایر امور حقوقی تحت نظر مدیر یا مدیران مسوول موسسه استفاده نمایند.
بر این اساس، تعرفه خدمات حقوقی موسسات یادشده مطابق تعرفه خدمات وکلای دادگستری خواهد بود.
در بند دیگری از این ماده به قوه قضاییه، سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی اجازه داده شد تا از خدمات فارغالتحصیلان رشتههای حقوق و موسسات حقوقی دارای مجوز از کانون وکلا یا قوه قضائیه و دستگاه مربوط و کارکنان واجد صلاحیت موسسات حقوقی مذکور با عنوان مامورین غیردولتی اجرای احکام و اسناد استفاده نمایند.
در بند دیگری از این ماده دستگاههای اجرائی نیز مجاز شدند امور حقوقی خود را با رعایت قانون به «موسسات حقوقی و وصول مطالبات» دارای مجوز از کانون وکلا یا قوه قضائیه واگذار نمایند.
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در این صورت کارشناسان حقوقی این موسسات بهعنوان نماینده حقوقی موضوع ماده(32) قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی پذیرفته میشوند. این حکم شامل بانکهای غیردولتی و دستگاههایی که در فهرست واگذاری قرار دارند، نیز میشود.