لایحه حمایت خانواده به صحن ارسال شد
عضو هیات رییسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه لایحه حمایت خانواده تنها ازدواج مجدد و ازدواج موقت نیست، گفت: به همین منظور کمیسیون مصوباتی در خصوص حمایت از زنان و کودکان نظیر تابعیت ایرانی برای فرزندانی که از مادران ایرانی متولد میشوند و عدم قطع مستمری زنان بیوهای که اقدام به ازادواج مجدد میکنند را به لایحه افزود.
امین حسین رحیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه هماکنون هر کدام از صندوقهای بازنشستگی در خصوص زنانی که شوهرانشان فوت میکنند یک رویه دارند، تصریح کرد: در برخی از صندوقها با ازدواج مجدد زن مستمری قطع میشود، برخی صندوقها مستمری را قطع نمیکنند، برخی از صندوقها پس از قطع برای ازدواج مجدد اگر ازدواج مجدد به طلاق یا فوت همسر دوم منتهی شود مجددا مستمری وصل میشود و برخی برنمیگردد.
نماینده مردم ملایر در خانه ملت ادامه داد: در خصوص فرزندان کسی که فوت شده مخصوصا دخترها به محض اینکه ازدواج کنند مستمری قطع میشود، اما برخی از صندوقها اگر ازدواج دختر به طلاق یا فوت همسر منتهی شود مجددا مستمری پدر را دریافت میکنند، کمیسیون به لحاظ حمایت از زنانی که شوهرانشان فوت شده و فرزندانی که مستمری بگیر پدران هستند مادهای به لایحه حمایت خانواده افزود.
مخبر کمیسیون حقوقی و قضایی افزود: در صندوقهای مذکور یک رویه متفاوت دیگر در خصوص پرداخت مستمری به فرزندان مشاهده میشود، اگر دختری که مستمری پدر فوت شده را دریافت میکند به دلیل ازدواج از تحت پوشش صندوق خارج شود برخی از صندوقها سهم دختری که ازدواج میکند را میان فرزندان پسر زیر 18 سال و دختران دیگر تقسیم میکنند و برخی صندوقها آن را به حساب صندوق واریز میکنند که بر اساس این ماده الحاقی، هر صندوقی که عملکرد بهتری در خصوص این موارد داشت را به همه صندوقها تعمیم دادیم.
به گفته رحیمی، بر اساس این قانون اگر زنی همسرش فوت کند مستمری همسر اول قطع نمیشود، مستمری دختران پس از ازدواج قطع میشود اما اگر به عللی این ازدواج منتفی شود مستمری دوباره برمیگردد، ضمن اینکه اگر همسر ازدواج مجدد زنان هم فوت کند مستمری همسری که بیشتر باشد به زن تعلق میگیرد، در مورد مستمری فرزندان هم اگر فرزندی به علل مختلف نظیر ازدواج از صندوق خارج شود سهم وی میان بقیه فرزندان تقسیم خواهد شد.
عضو هیات رییسه کمیسیون حقوقی و قضایی با تاکید بر اینکه کمیسیون در مورد میزان پرداختی صندوقها تصمیمی نگرفته است، خاطرنشان کرد: اما بر اساس این ماده الحاقی تمام صندوقها پرداختهای یکسان خواهند داشت به نحوی که بهترین پرداختی که به نفع زن و فرزندان است انتخاب و به عنوان ماده الحاقی لایحه حمایت خانواده به تصویب کمیسیون رسید.
وی در نظر گرفتن مصوبهای در خصوص فرزندانی که از مادران ایرانی و پدران غیرایرانی متولد میشوند را بسیار مهم و ارزنده دانست و تاکید کرد: با تصویب کمیسیون از این پس فرزندان متولد شده از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی، ایرانی محسوب میشوند، چراکه تعداد زیادی از دختران ایرانی با اتباع خارجی که بیشتر عراقی و افغانی هستند ازدواج کرده و در ایران زندگی میکنند اما فرزندان آنها شناسنامه ندارند چون بر اساس قوانین فعلی ایرانی محسوب نمیشوند اما بر اساس مصوبه کمیسیون فرزندانی که از مادران ایرانی متولد شوند حتی اگر پدر خارجی داشته باشند ایرانی محسوب میشوند.
مخبر کمیسیون حقوقی و قضایی در خاتمه با اعلام بررسی و تصویب نهایی لایحه حمایت خانواده در کمیسیون حقوقی و قضایی، خاطرنشان کرد: لایحه برای گزارش در صحن به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ارایه شد. |