بازنگری جدی در سیاست‌های کیفری با ملاحظه جدی منافع کودکان

انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت روز جهانی کودک خواستار شد:

بازنگری جدی در سیاست‌های کیفری با ملاحظه جدی منافع کودکان



بسیاری از کودکان از تحصیل ودسترسی به امانات آموزشی و بهداشتی و حتی آب آشامیدنی سالم و تغذیه مناسب بی‌بهره‌اند. / پیکرهایشان موضوع شبکه‌های هرزه‌نگاری و بهره‌کشی جنسی قرار می‌گیرد./ همچنان بسیاری از کودکان از شور و شوق درس و مدرسه محرومند و کودکی‌شان را برای لقمه‌نانی برای خود و والدینشان در خیابان‌ها، کارگاه‌ها و مزارع می‌فروشند.


ایلنا: جهان در حال برگزاری روز برای کودکان است.در حالی که کنوانسیون حقوق کودک وارد بیست و یکمین سال هستی‌اش می‌شود انجمن [حمایت از حقوق کودک این روز را به همه کودکان و دوستدارانشان تبریک می‌گوید. روز جهانی کودک تنها به جشن‌های یک روزه خلاصه نمی‌شود این نمادها و مناسبت‌ها باید به یادمان بیاورند ما بزرگسالان و نهادهای ملی و بین‌المللی در قبال کودکان مسئول هستیم.
به گزارش ایلنا در این بیانیه آمده : کودکان، اکنون و آینده ما را نشان می‌دهند. علی‌رغم همه تلاش‌های فعالان حقوق کودک در سراسرجهان شاهد واقعیت‌های تلخ و ناگوار مبنی بر پایمال شدن حقوق اولیه کودکان هستیم.واقعیت‌ها، قوانین، سیاست‌ها، تصاویر و ارقامی که کودکان را به حساب نمی‌آورند. چشم‌ها و گوش‌هایی که هم‌چنان در برابر خشونت، تبعیض و بهره‌کشی از کودکان بسته‌اند. اکنون نیز شمار زیادی از کودکان جهان «کودکان هیچ‌کس»‌هستند.آنها شناسنامه ندارند. خیابان، خانه خیلی از آنهاست. آنها هم‌چنان قاچاق می‌شوند و به بردگی کشیده می‌شوند. در برخی از نقاط جهان بسیاری از آنها با اسلحه، بیشتر از قلم وکتاب مانوس هستند. بسیاری از کودکان از تحصیل ودسترسی به امانات آموزشی و بهداشتی و حتی آب آشامیدنی سالم و تغذیه مناسب بی‌بهره‌اند. پیکرهایشان موضوع شبکه‌های هرزه‌نگاری و بهره‌کشی جنسی قرار می‌گیرد. بقا و رشد آنها در پای سیاست‌های غلط بزرگسالان هزینه می‌شود. بسیاری ازآنها خودشان نیز فراموش کرده‌اند که کودک هستند.
این در حالی است که تقریبا همه دولت‌های جهان پیمان نامه جهانی حقوق کودک را پذیرفته‌اند و به تحقق مفاد آن متعهد شده‌اند، شاید صرفا برای کسب پرستیژ در روابط بین‌الملل...
کشور ایران نیز کنوانسیون جهانی حقوق کودک را پذیرفته است و اکنون 16 سال از این تعهد بین‌المللی ایران می‌گذرد اما سیاست و برنامه ملی برای اجرایی کردن کنوانسیون حقوق کودک در ایران به چشم نمی‌خورد در این زمینه ما با خلاء جدی ظرفیت‌های نهادی برای پیگیری مفاد کنوانسیون در عرصه سیاست‌ها و برنامه‌ها و عرصه اجتماع مواجه هستیم و این در حالی است که واقعیت‌های عینی جامعه بیانگر حجم عظیمی از مشکلات و آسیب‌های کودکان است. قوانین هنوز در مورد سن کودک، مسئولیت‌ها و حقوق آنها به تعریف یکسان و روشنی نرسیده‌اند، در حمایت از کودکان در برابر غفلت، تبعیض و خشونت‌، خلاءهای قانونی جدی وجود دارد. هر روز شاهد اخباری نگران‌کننده درباره اعدام کودکان هستیم، زندان‌ها همچنان تعدادی از کودکان را در خویش محصور نموده‌اند. همچنان بسیاری از کودکان از شور و شوق درس و مدرسه محرومند و کودکی‌شان را برای لقمه‌نانی برای خود و والدینشان در خیابان‌ها، کارگاه‌ها و مزارع می‌فروشند ودسترنج این کودکان زینت‌بخش، خانه‌ها و سفره‌های بزرگسالان است. تعداد زیادی از کودکان ناآگاهانه و در اثر اجبار و بی‌مسئولیتی بزرگسالان، ازدواج می‌کنند.گسترش فقر و آسیب های اجتماعی دامن کودکان را نیز گرفته است که نمود آن در آمارهای غم‌انگیز و نگران‌کننده کودک‌‌آزاری و خشونت علیه کودکان، اعتیاد و کودکان فراری و خیابانی و .... وجدان‌های ما را برمی‌آشوبند.
انجمن حمایت از حقوق کودکان، ضمن گرامیداشت این روز همه را به خصوص نهادهای مسئول را به توجه جدی به حقوق، نیازها دردها وآلام کودکان وتلاش برای ساختن جامعه‌ای که کودکان را به رسمیت می‌شناسند فرا می‌خواند و نگرانی شدید نسبت به پیامدهای ناگوار غفلت از حقوق نیازها مسائل کودکان اعلام داشته و معتقد است: بازنگری جدی در قوانین و سیاست‌های حقوقی وکیفری با ملاحظه جدی منافع عالیه کودکان و تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های جامعه ملی مبتنی بر استانداردهای کنوانسیون‌های جهانی حقوق کودک و تشکیل نهاد ملی و فراگیر با مشارکت تمامی نهادهای دولتی مسئول امور کودکان و نهادهای مدنی و غیردولتی حامی حقوق کودک و همچنین مشارکت فعالانه خود کودکان برای برنامه‌ریزی، اجرا ونظارت و ارزیابی اقدامات و فعالیت‌های جامع در راستای ایفای حقوق کودکان می‌تواند بنیان‌های اولیه برای استیفای حقوق کودکان را فراهم آورد. در غیر این صورت کودکان به عنوان ضعیف‌ترین و سهل‌الوصول‌ترین قربانیان غفلت، خشونت، تبعیض و بهره‌کشی پایبندی ما را به کرامت انسانی زیر سئوال می‌برند و آینده توسعه برابر و پایدار جهان را تهدید می‌کند.
به امید جامعه‌ای مبتنی بر کرامت انسانی
انجمن حمایت از حقوق کودکان مهر 88

URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/449/بازنگری-جدی-در-سیاست‌های-کیفری-با-ملاحظه-جدی-منافع-کودکان/