مدیر کمیته حقوق فناوری مرکز پژوهش های مجلس

مسائل حقوقی که در پرتو فناوریهای نوین می تواند شکل گیرد بسیار هشدار آفرین است

مدیر کمیته حقوق فناوری مرکز پژوهش های مجلس، گفت: مسائل حقوقی که در پرتو فناوریهای نوین می تواند صورت بگیرد، بسیار هشدار آفرین است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، امیر حسین جلالی فراهانی امروز ( هفتم آبان ) در همایش بررسی جرایم رایانه ای در کرمانشاه، افزود: کشور ما ناگزیر از پیوستن به فناوریهای نوین بوده و در این زمینه نیز بسیار توسعه پیدا کرده است و امروزه استفاده های گوناگونی از این فناوری ها توسط مردم صورت می گیرد.

وی ادامه داد: نکته مهمی که در استفاده از این فناوری ها باید مدنظر قرار گیرد، این است که مسائل حقوقی که می تواند در آن صورت گیرد، بسیار هشدار آفرین است.
جلالی فراهانی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات یک چالش حقوقی می تواند کل نهادینه شدن یک فناوری نوین را در سطح جامعه با مشکل مواجه کند.

وی که از طراحان قانون جرایم رایانه ای در کشور است، گفت: یکی از متهمین اصلی که در دادگاه های جریانات پس از انتخابات اخیر در کشور مورد توجه قرار گرفت، همین فناوری های نوین بود.

وی تاکید کرد: این موضوع یک مبحث کاملا کاربردی است و هرگز نباید با آن به دید یک موضوع ناملموس در جامعه بنگریم.
جلالی فراهانی در تعریف مفهوم رایانه در مقوله جرایم رایانه ای، افزود: هر ابزاری که به صورت الکترونیکی قابلیت انتقال داده ها را داشته باشد، یک سیستم رایانه ای محسوب می شود و لذا عنوان سیستم رایانه ای تنها به کامپیوترها محدود نمی شود.

مدیر کمیته حقوق فناوری مرکز پژوهش های مجلس در خصوص سابقه قانون جرایم رایانه ای در کشور، گفت: سابقه قانون جرایم رایانه ای به سال 1380 بر می گردد و پیش نویس اولیه آن در سال 1382 تحویل رییس قوه قضاییه شد و سال 84 نیز به مجلس شورای اسلامی راه یافت.

جلالی فراهانی تصریح کرد: در دولت نهم یک بار دیگر این لایحه، این بار به مجلس هشتم ارائه شد و پس از تصویب، ابتدای سال جاری به شورای نگهبان ارسال و در تیر ماه سال جاری نیز پس از تصویب نهایی به دولت ابلاغ شد.

وی افزود: قانون جرایم رایانه ای مشتمل بر 3 بخش است که بخش اول آن به عناوین مجرمانه پرداخته، بخش دوم راجع به مطالب آیین دادرسی است و بخش سوم به مقررات پایانی اشاره دارد.
جلالی فراهانی تاکید کرد: کسانی که مرتکب جرایم رایانه ای می شوند، از هوش بسیار بالایی برخوردارند و همواره در تلاشند که از قوانین بگریزند، لذا این مسئله کار قضات را بسیار دشوار می کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران - کرمانشاه


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/697/مدیر-کمیته-حقوق-فناوری-مرکز-پژوهش-های-مجلس/