امکان تصویب لایحه اخذ جرایم رانندگی در کمیسیون حقوقی بدون طرح در صحن مجلس؛
عضو کمیسیون حقوقی:
زیر و رو کردن لایحه در صحن علنی، از قوت و کارایی آن کم میکند
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
عضو هیات رییسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: از آنجا که لایحه اخذ جرایم رانندگی با نظرات تخصصی و کارشناسی در کمیسیون حقوقی و قضایی تصویب شده به نظر میرسد زیر و رو کردن آن در صحن علنی مجلس از قوت و کاراییاش کم کند، لذا بهتر است به صورت اصل 85 در کمیسیون به تصویب نهایی برسد.
فرهاد تجری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در مورد اظهارات یکی از اعضای کمیسیون مبنی بر اصل هشتاد و پنجی شدن لایحه اخذ جرایم رانندگی، تصریح کرد: پیشنهادی برای اصل هشتاد و پنجی شدن لایحه اخذ جرایم رانندگی مطرح است، اما ارزش اینکه خبری شود را ندارد.
نماینده قصرشیرین با تایید این خبر که ممکن است لایحه اخذ جرایم رانندگی به صورت اصل هشتاد و پنجی در کمیسیون حقوقی و قضایی تصویب شود نه در صحن علنی مجلس، گفت: این پیشنهاد درست است اما اینکه رای بیاورد بعید است، بدون شک اگر قانونی در این حد در صحن علنی مجلس و با حضور تمام نمایندگان تصویب شود بهتر است، اما از آنجاکه بررسی و تایید این لایحه در صحن زمانبر است و بواسطه تخصصی بودن و داشتن شرایط خاص ممکن است خیلی از نمایندگان مصوبات کمیسیون را نپذیرند و با اظهار نظر و جرح و تعدیل از کارایی و قوت این قانون بکاهند، اگر به صورت اصل هشتاد و پنجی در کمیسیون تصویب شود کارایی و قوت بیشتری خواهد داشت.
به گفته وی، اظهارنظر، جرح و تعدیل به عنوان یک آسیب در قوانین تخصصی که در صحن علنی مجلس تصویب میشود وجود دارد اما امیدوارم هرچه خیر و صلاح است در مورد این قانون اعمال شود، البته ممکن است در صورت تایید و تصویب در صحن مواردی که در کمیسیون از قلم افتاده و یا تصویب شده به نحو بهتر و به صلاح بیشتر جامعه اصلاح شود.
تجری در پاسخ به این پرسش که چه زمانی مشخص میشود این لایحه در صحن علنی مجلس تصویب میشود یا به صورت اصل هشتاد و پنجی اظهار کرد: پس از اینکه این لایحه از تصویب نهایی کمیسیون بگذرد و در دستور کار مجلس قرار گیرد میتوان تقاضای اعمال اصل هشتاد و پنجی برای این قانون کرد.
نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی در خاتمه خاطرنشان کرد: به لحاظ اینکه این قانون تخصصی است، نباید نظرات کارشناسی آن را زیاد زیر و رو و تعدیل کرد، این قانون بر اساس نظرات کارشناسی و فنی در کمیسیون و کمیته تصویب شده است، لذا اگر اصل هشتاد و پنجی در تصویب آن اعمال شود شاید برای جامعه بهتر و نافعتر باشد. |